Stiri

Informare privind amanarea Seminarului interactiv organizat de Camera de Comert si Industrie Bucuresti, 26 iulie 2018

19.07.2018

Va informam ca în această dimineată, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București ne-a anunțat că  seminarul interactiv  « Aplicarea GDPR – posibile controverse juridice », programat pentru data de 26 iulie 2018,  a fost amanat  pentru luna septembrie.

Data exacta a seminarului urmeaza sa fie comunicată  in luna  septembrie.

Imediat ce vom avem informații concrete din partea organizatorilor, vi le vom comunica.
 Va multumim.

Reuniunea Adunararii Generale si Comitetului Permanent ale Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS, Paris, perioada 8-9 iunie 2018

16.07.2018

Vă transmitem, atașat, o Informare cu privire la desfășurarea reuniunilor Adunării Generale și Comitetului Permanent ale Consiliului European al Profesiilor Liberale-CEPLIS care au avut loc la Paris-Franța în perioada 8-9 iunie 2018.

  Cele două reuniuni au fost găzduite de către Uniunea Națională a Profesiilor Liberale din Franța-UNAPL, care a avut o contribuție esențială în înființarea CEPLIS, desfășurarea și finanțarea activității acestui organism european. Menționăm în acest sens faptul că UNAPL a finanțat suplimentar cu sume importante bugetul CEPLIS,ceea ce i-a permis acestuia să-și poată dezvolta activitatea, cu consecințe benefice pentru membrii profesiilor liberale europene.

Dezbaterile din cadrul reuniunilor celor două organisme ale CEPLIS s-au concentrat asupra: intensificării eforturilor de promovare la nivelul diferitelor entități ( autorități publice naționale și europene, asociații de profesii liberale, mediul academic și universitar, părți interesate etc. ) a valorilor comune, considerate a fi tezaurul cel mai de preț al profesiilor liberale care le asigură independența și le individualizează; diminuării efectelor negative ale unor prevederi din proiectul de Directivă referitor la Testul de Proporționalitate promovat de Comisia Europeană, care urmărește o dereglementare totală a profesiilor liberale fapt ce ar conduce la o reducere a calității serviciilor furnizate de către membrii acestora clienților, pacienților și consumatorilor, iar protecția acestora nu ar mai fi posibilă; consecințele Brexit-ului asupra profesiilor liberale europene și a relațiilor dintre acestea și cele din Marea Britanie etc.

Descarca pdf

Seminar interactiv organizat de Camera de Comert si Industrie Bucuresti, 26 iulie 2018

16.07.2018
Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București va organiza la Palatul CCIB, etaj 2, Aula CAROL I ( str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3 ) seminarul interactiv " POSIBILE CONTROVERSE JURIDICE in APLICAREA REGULAMENTULUI UNIUNII EUROPENEPRIVIND PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ".

  În baza Protocolului de colaborare încheiat în data de 23 mai 2018 între Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și Uniunea Profesiilor Liberale din România, vă facem cunoscut că joi, 26 iulie 2018, în intervalul 10:00-14:00, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București va organiza la Palatul CCIB, etaj 2, Aula CAROL I ( str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3 ) seminarul interactiv " POSIBILE CONTROVERSE JURIDICE in APLICAREA REGULAMENTULUI UNIUNII EUROPENEPRIVIND PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ".

  Evenimentul va fi susținut de Prof. univ. dr. Augustin Fuerea, expert recunoscut la nivel internațional în dreptul Uniunii Europene.

Descarca pdf

Descarca pdf

Discursul Presedintelui Uniunii Mondiale a Profesiilor Liberale, ERIC THIRY la cea de-a 107-a sesiune anuala a Conferintei Internationale a Muncii

20.06.2018

Discursul domnului ERIC THIRY, presedinte al Uniunii Mondiale a Profesiilor Liberale la cea de-a 107 a sesiune anuala a Conferintei Internationale a Muncii a fost apreciat in termeni laudativi de catre reprezentantii celor mai importante organizatii de profesii liberale din Uniunea Europeana si pe plan mondial.

Prezenta delegatiei UMPL la cea de a 107 a sesiune a Conferintei Internationale a Muncii de la Geneva, ca si in anii anteriori, a avut drept scop sa evidentieze rolul deosebit de important al profesiilor liberale pe piata muncii si valoarea exceptionala a serviciilor aduse de catre acestea cetatenilor, precum si greutatile pe care ele le intampina in unele tari de pe glob.

In prezent UMPL negociaza un acord de colaborare cu Biroul International al Muncii.

Descarca pdf

Hotararea si Statutul UGR adoptate de Conferinta nationala la 24 noiembrie 2017, Extras din Registrul special, partea A - Asociatii, Sectiunea II

04.06.2018

Descarca pdf

Descarca pdf

Descarca pdf

UPLR - Programul Conferintei "Fiscalitatea profesiilor liberale din Romania" organizata in data de 31.05.2018, la Palatul Patriarhiei

30.05.2018

 Deschide pdf

Formular inregistrare CONFERINTA UPLR 31.05.2018

25.05.2018

 Descarca pdf

UPLR - Programul Conferinței "Fiscalitatea profesiilor liberale din România" organizată în data de 31 mai 2018 la Palatul Patriarhiei.

25.05.2018

 Deschide pdf

 

Intalnirea CLGE din 19-21 aprilie 2018 - Pristina, Kosovo

25.05.2018

 Descarca pdf

Proiect Ordin ANCPI pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de plata destinata cofinantarii lucrarilor de inregistrare sistematica

15.03.2018

 Descarca pdf

Agenția Natională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de plată destinată cofinanțării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unitățile administrativ - teritoriale. Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise in format word la adresa de e-mail comunicare@ancpi.ro in perioada 15.03.2018 – 25.03.2018.

 

Proiect HG pentru modificarea HG nr. 521/1997

15.03.2018

 Descarca pdf

http://www.mdrap.ro/hg-pentru-modificarea-si-completarea-hg-nr.-521-1997 

UPLR - INFORMARE cu privire la acțiuni inițiate pe linia adoptării propunerii de Directivă referitoare la Testul de proporționalitate

13.03.2018

 Descarca pdf

Consultare publica la proiectul Ordinului ANCPI de modificare a Procedurii aprobate prin Ordinul 819/2016

13.03.2018În conformitate cu prevederile Art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul “Ordin privind modificarea și completarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare”. Documentul este afișat pe pagina web a ANCPI (www.ancpi.ro), la secțiunea Informații publice/Legislație/Transparenț ă decizională.

 

Serviciul Comunicare

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate ImobiliaraRaspunsul ANCPI la propunerile UGR privind proiectul OUG de modificare a Legii 7/1996

13.03.2018

 Descarca pdf

Proiect de OUG privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.

26.02.2018
În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice aduce la cunoştinţa publicului textul următorului proiect de act normativ - Ordonanță de urgență a Guvernului privind modificarea și completarea Legii cadastrului şi a publicității imobiliare nr. 7/1996. Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 21.02.2018. Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa ANCPI, la adresa de e-mail office@ancpi.ro sau la nr de fax 021-316.52.24. Termenul limită până la care se pot transmite propuneri este de 10 zile calendaristice de la publicarea anuntului.

 http://www.mdrap.ro/oug-privind-modificarea-si-completarea-legii-cadastrului-si-a-publicitatii-imobiliare-nr.-7-1996.

Descarca